Oblíbené recepty

Čokoládový dort

Recept je na průměr formy 26 cm

Ingredience na korpus:

145 g čokolády na vaření nalámané na kousky
220 g změklého másla
200 g jemného krupicového cukru na pečení
1 vanilkový cukr
4 vejce
190 ml jogurtu
190 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva

Ingredience na polevu:

150 g čokolády na vaření
95 ml smetany ke šlehání
32 g másla

Ingredience na hoblinky:

100 g čokolády na vaření

Postup:

Hoblinky

100 g čokolády na vaření (na hoblinky) rozpustit ve vodní lázni, pak nalít do plastové nádobky a nechat ztuhnout
Hoblinky se dělají škrabkou ze ztuhlé čokolády nebo na struhadle

Korpus

ve vodní lázni rozpustit 145 g čokolády
utřít do hladka máslo s cukrem a vanilkovým cukrem. Postupně zapracovat vejce. Přidat rozpuštěnou čokoládu a jogurt.
mouku promíchat s práškem do pečiva a pak vmíchat do hmoty. Vmíchat už jenom metličkou, ne šlehačem.
Vlít do formy a péct, dokud není korpus na dotek pevný. Formu buď vymazat a vysypat nebo vyložit papírem na pečení.

Poleva - dávat až na vychladlý korpus

rozpustit 150 g čokolády, přidat smetanu a máslo - promíchat

Vychladlý korpus vyndat z formy, překlopit, sundat papír a přelít polevou.

Recept vypadá složitě, ale není a stojí za TO!

Další informace